Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
dokument   dokument
forum   forum
YTTERMARK
FAKTA UTBILDNING FÖRENINGAR NÄRINGSLIV KONTAKTER KOMMUNALVAL 2008
Närpes stad    In English    Skriv ut sidan
FÖRENINGAR
Yttermarksgillet
Ungdomsföreningen
Jaktföreningen
Väster-Yttermark Marthaförening
Öster-Yttermark Marthaförening
Yttermark lokalavd av ÖSP
Bönehus
Salem

Salem - Närpes Baptistförsamling 

Närpes baptistförsamling bildades 1886 och är en kristen församling med ca 80 medlemmar. Församlingens möteslokal i Yttermark är Salemkapellet, Åbrovägen 29. Bönhusets altartavla är målad av Anni Krokfors och föreställer långfredagens korsfästelse på Golgata. Det var våra synder han bar på korset.

Sedan januari 2004 har församlingen ingen anställd pastor sedan Catharina Olin övergått till heltidstjänst i Sundom missionsförsamling men vi samlas regelbundet till gudstjänst i kapellet samt i de kapell vi äger i Rangsby och Pörtom. Vi har även samlingar i mindre grupper där vi kan be och samtala om frågor vi funderar på. Församlingens ordförande är Stig-Göran Pada, verksamhetsledare är Agneta Hummelstedt.

En speciell grupp i församlingen som nästan är världsberömd är "Andaktsgruppen". Det är en sånggrupp som sjunger på åldringshemmen i Närpes och vid olika samlingar runtom i bygden.

Under vintern har en grupp pojkar i 10-12 årsåldern träffats och byggt en go-cart som man sedan provkört när den blev klar i maj.

Församlingen vill gärna samarbeta med övriga kristna församlingar. Flera medlemmar är med i arbetet vid Frank Mangs Center

Församlingen äger ett lägerområde på Äggrund i Nämpnäs. Där finns en samlingslokal som rymmer ca 50 personer. Där har många läger och samlingar ordnats. Det finns strövomroden runtom där man kan koppla av och njuta av naturen. 

Salem i Yttermark

 

Takorganisation

Församlingens takorganisation är Finlands svenska baptistmission. Vi deltar där med offergåvor till olika missionsprojekt i bl a Burundi, Demokratiska Republiken Kongo, Thailand och Brasilien.

Ansvarig utgivare: Yttermarksgillet r.f.     Senast modifierad: 8.6.2004